Worstelen maakt het moeilijker

We worstelen allemaal, op onze eigen manier met het leven en wat daar bij komt kijken.

Het is heel suf wat er nu komt maar......Het hoort er wel bij.

Waar de een helemaal van slag is omdat de hond dood is gegaan, vecht de ander tegen een levensbedreigende ziekte, blijft ongewenst kinderloos, niet tevreden over het uiterlijk, of kan geen keuze maken.

Het is niet met elkaar te vergelijken en dat doen we dus ook niet want wij gunnen ieder zijn/haar aandacht in waar men mee worstelt.


Ook nu, in de pandemie waarin we zitten, worstelen veel mensen met het leven. Misschien jijzelf wel of ken je iemand die zich ongelukkig, eenzaam of minder positief voelt over de toekomst.

Door dit worstelen kan het leven minder makkelijk voelen en vraag je je misschien wel af of het ook anders kan maar weet je niet hoe.


Om je te helpen hebben we 3 tips voor je,


1. Het stopt als je ermee stopt.

Ja, dat klinkt super simpel hé? Toch is het echt zo. Het worstelen stopt als je ermee stopt en dat lukt je als je de situatie waarin je je bevindt accepteert en je je gelijk kunt laten varen. Dus dat je niet doorgaat om je gelijk te krijgen in een conflict of dat je blijft hangen in de slachtofferrol doordat je blijft wijzen naar de ander en wat die jou wel niet heeft aangedaan.

Worstelen is eigenlijk net zoiets als zwemmen tegen de golven in. Het schiet niet op. Op het moment dat je je laat meedrijven met de golven ga je makkelijker en sneller.


2. Het beest in de bek kijken.

Onze primaire reactie is om weg te blijven van moeilijkheden wat logisch is want daar zit niemand op te wachten. In de meeste gevallen lukt ons dat min of meer maar meestal is dat maar tijdelijk. We zoeken afleiding om dat rotgevoel maar niet te voelen en gaan eten, sporten of binchwatchen.

Die rotgevoelens laten zich slechts tijdelijk onderdrukken en komen op de onmogelijkste momenten naar boven en verstoren je evenwicht en daar begint de worsteling weer.

Het is een vicieuze cirkel en je houdt 'm zelf in stand.

Hoe kom je hier uit?

Door het 'beest' in de bek te kijken. Niet meer weg te lopen voor de moeilijkheid in je leven maar door het aan te gaan. Er is moed voor nodig om de controle los te laten en het te gaan voelen en indien nodig een deskundig iemand vragen je te helpen om weer met lef te gaan leven.


3. Illusie

Daar waar je denkt dat je de controle hebt over je leven door te plannen, structuur aan te brengen en te ordenen, blijkt het leven een heel ander plan met je te hebben.

Dat kan zich in allerlei vormen aandienen. Je man verlaat je, je wordt ziek, je wordt ontslagen etc. Niets is blijvend en eigenlijk is alles onzeker. Daar kun jij niets aan veranderen dus je daartegen verzetten heeft geen zin en die bedachte controle blijkt één grote illusie te zijn.


Klinkt je dat zwaar en moeilijk in de oren? Dat is zeker niet de bedoeling!

Het is juist het goede nieuws! Je hebt het zelf in de hand want je kunt gewoon stoppen met worstelen en met de golven meedrijven. Ontspannen dus, dát maakt je leven een stuk makkelijker.Denk je nu; Daar waar die dames mee 'besmet' zijn lijkt mij ook wel wat?

Dan komt dat goed uit want wij geven

maandag 15 maart van 19;00-20;00 het webinar 'van Denken aar Doen'


Je kunt je opgeven via sandersendehaan@gmail.com


Gewoon doen!


liefs Elise en Jacobien20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Als het leven je citroenen geeft, kun je er ook een taart van maken​

Sanders en De Haan

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

©2021 by Sanders en De Haan.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now