Internationale dag van Geluk

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot de internationale dag van Geluk.

Volgens hen is het nastreven van geluk een menselijk doel. En dat geloven wij ook. Tevens merken wij dat dat nastreven van geluk, vaak bij nastreven blijft en niet beleefd wordt. Waarom niet? Eigenlijk doen we allemaal hetzelfde. We leggen ons geluk in de handen van iets of iemand anders. We geven het weg. “Alsjeblieft, hier heb je mijn geluk, doe ermee wat je wilt”


We vinden het zo lastig om voor onszelf te kiezen en zijn ons gedurende ons leven zo gaan aanpassen aan de ander dat we volledig van ons eigen pad zijn geraakt. We lopen al mopperend op anderen de paden van de ander terwijl we daar zelf voor kiezen! Al dat gemopper, DIPpen noemen wij dat, heeft z’n weerslag op je humeur, veerkrach, relatie, plezier, energie enz. Het heeft z’n weerslag op je Geluk en daarmee ook op je werk.

Gelukkige medewerkers zijn:

  • productiever

  • creatiever

  • innovatiever

  • en verzuimen minder


Ben jij tevreden zoals het gaat? Prima! Je kan er ook voor kiezen om juist vandaag even stil te staan bij jouw geluk in het werk.

We besteden daar immers een belangrijk deel van ons leven! Wat geef jij jezelf qua geluk in je werk op een schaal van 1-10? Krijg jij energie van je werk of loop je er voornamelijk op leeg?


Vandaag is een mooie dag om eens stil te staan bij wat je doet, hoe je je voel, wat/wie je wilt zijn en deze oefening helpt je daarbij.

ik weet dat ik gelukkig ben als ik............

Zorg dat je eerst gelukkig bent, dan komt de rest vanzelf.


Fijne zaterdag,


liefs Elise & Jacobien

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Als het leven je citroenen geeft, kun je er ook een taart van maken​

Sanders en De Haan

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

©2021 by Sanders en De Haan.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now